Hasat aldıktan sonra en önemli şeylerden biri doğru kurutmadır. Bunun için iyi bir havalandırma ve karanlık bir alana ihtiyacımız vardır. Çoğu yetiştirici bu işlemi ışıkları kapatarak yetiştirme kabininde yapıyor, fakat bazen her saksının hasadı aynı anda olmaz veya sonradan yeni bir saksı eklenebilir. Böyle bir durumda, yetiştirme kabininde kurutma yapmak zorlaşır. Alan olsa bile, yetiştirme ışıkları esrarın kalitesini düşürür.
Ben de basit bir şekilde tasarladığım bir kurutma kabinini Paint üzerinden detaylandırıp size paylaşmak istedim.

Gerekli malzemeler ve adımlar:
Tavsiyeler:
Ben de basit bir şekilde tasarladığım bir kurutma kabinini Paint üzerinden detaylandırıp size paylaşmak istedim.

Gerekli malzemeler ve adımlar:
- Herhangi bir karton kutu. Ne kadar küçük olursa, o kadar az esrar alır, bu yüzden imkanlarınıza ve ihtiyacınıza uygun bir kutu seçin. Benim elimde 30x30x55 cm boyutlarında bir dikdörtgen karton kutu var ve ona göre çizim yaptım.
- Herhangi bir ip. Çizimlerdeki gibi olacak. Benim kutum için 4 tane ip yeterli oldu. İp yerine, hava akışını bozmayacak herhangi bir şey kullanabilirsiniz. Amaç burada, dalları dengede tutup birbirine değmeden hava akışını sağlamaktır.
- Tek masraf etmeniz gereken şey çıkış fanı olacak. 12W'lık bir PC fanı, benim karton kutum için yeterli. Daha küçük kutu yaparsanız, 8W'lık bir fan da kullanabilirsiniz. Daha büyük bir kutu için çift 12W ya da 8W'lık fan kullanabilirsiniz.
- Matkap, bıçak veya güvenlik ve rahatlık için başka bir kesici alet. Çıkış fanı boyutunda kartona delik açmak ve çıkış fanı karşısındaki pasif hava girişini açmak gerekiyor. Pasif havalandırma için görseldeki gibi bir hava girişi yaptım. Eğer sabit bir şekilde tutamıyorsanız, kürdan ile destekleyin. Hava girişi çok önemli.
Tavsiyeler:
- Koku problemi yaşayan arkadaşlar için: İkinci bir kabin alıp karbon filtre kullanmak istemeyebilirsiniz. Çözüm, kurutma kabininizi yetiştirme kabininin içine koymaktır. Eğer yer yoksa, kurutma kabininin tavanını destekleyecek bir şey ayarlayın ve saksıları kabinin üstüne koyun ya da hava çıkışını kabinin içine yönlendirecek şekilde ayarlayın. Kurutma dönemi çok fazla koku çıkar, normalde koku probleminiz olmasa bile koku problemi yaşayabilirsiniz.