5 Adet og kush

snowblack

Müşteri
3 tanesi 8 Mayıs doğumlu
2 tanesi 12 Mayıs doğumlu toplamda 5 adet olan kızlarımı 10 adet LED lambanın altında büyütüyorum ebeveyn banyosunu kabin olarak kullanıyorum 1 adet vantilatör kullanıyorm kabinin üstte 40x40 çapında pencerisede var temiz hava giriş çıkışda sağlanıyor yakın zamanda karbon filtre düzeneği kurulacaktır ilk gübrelerimi 5 lt suya 10 cc sıvı solucan 10 cc sıvı yosun gübrelerini verdim bitkilerin durumu gözlemledigim kadarıyla iyi gidiyor kendi imkanlarımla İnternetden izlediğim videolarla Lst yaptım gölge yapan büyük yaprakları budadım dediğim gibi ilk defa yapıyorum bu işi ama umarım başaracağım yaptığım bir hata varsa lütfen yorumlarda belirtimisnz sizlerin sayesinde amatör kardeşiniz daha iyi şeyler yapar. Işıkla kalınIMG_20250530_151747.webp

Ekli dosyalar

• IMG_20250529_113622.webp
    IMG_20250529_113622.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250530_111956.webp
    IMG_20250530_111956.webp
    273.5 KB · Görüntüleme: 15
Dostum lambalar ile bitkiler arasındaki mesafeyi de çekermisin öncelikle ? Lamban nedir ? Torch led mi ?

Eğitimi nasıl yaptığını tam olarak çözemedim, bir bitkinin sadece yan dallarını eğmişsin sanki, diğerlerinin de kafaları mı eğmişsin ? Nasıl yaptın biraz detaylı çekermisin, orada eksiklerin çok elbette ama ilk işin olduğu için normal. Zamanla işçiliklerin düzelecektir

Çiçeklenme zamanında yurt dışından sipariş ettiğim e 27 başlıklı full spectrum LED lambalarla yoluma devam edeceğim

Dostum lambalar ile bitkiler arasındaki mesafeyi de çekermisin öncelikle ? Lamban nedir ? Torch led mi ?

Eğitimi nasıl yaptığını tam olarak çözemedim, bir bitkinin sadece yan dallarını eğmişsin sanki, diğerlerinin de kafaları mı eğmişsin ? Nasıl yaptın biraz detaylı çekermisin, orada eksiklerin çok elbette ama ilk işin olduğu için normal. Zamanla işçiliklerin düzelecektir
Lambalarım torch LED mesafe ölçüm yaptım 45 cm eğer yetersiz kalır derseniz altına yükselti koyacağım mesafeyi biraz daha yakın tutacağım

Çiçeklenme zamanında yurt dışından sipariş ettiğim e 27 başlıklı full spectrum LED lambalarla yoluma devam edeceğim
Bana o lambaların da resmini buraya atarmısın lütfen, eğer kafamdaki ise , onlarla olmaz. Full spektrum, e27 duya takılan led lambalar var ancak onlarla süs bitkisi yetiştirebilirsin. Bu bitki için çok az gelir, onlar mı acaba görmeden bilemem.

Lambalarım torch LED mesafe ölçüm yaptım 45 cm eğer yetersiz kalır derseniz altına yükselti koyacağım mesafeyi biraz daha yakın tutacağım

O lambalar için 45 çok, bitkilerinin az gelişme sebebi de biraz o. 20 santime indir mesafeyi

Bana o lambaların da resmini buraya atarmısın lütfen, eğer kafamdaki ise , onlarla olmaz. Full spektrum, e27 duya takılan led lambalar var ancak onlarla süs bitkisi yetiştirebilirsin. Bu bitki için çok az gelir, onlar mı acaba görmeden bilemem.
8 adet olarak bundan sipariş verdim

Ekli dosyalar

• 6d4fbdf7842ba690906bc8cc3ac26bd7_LMbRGPrNZctFd.webp
    6d4fbdf7842ba690906bc8cc3ac26bd7_LMbRGPrNZctFd.webp
    84.5 KB · Görüntüleme: 7
Bunlar çok verimli değil dostum, keşke almadan önce danışsaydın, elindeki torch lambaların verimi bunlardan daha yüksek. İptal etme şansın varsa siparişi, iptal et
Şöyle bişey desem ben size lamba sayısını 15 çıkarsam bunlarıda torch ledlerin yanına destek olarak bıraksam olmaz mı

Hasata kadar gidersin, gitmez değil. Var örnekleri sayısız ancak hasat miktarın çok az olur. Bir de lambalar arasındaki mesafeyi uzun tutarak, lambanın hali hazırdaki enerjisini düşürmüşsün bu zamana kadar. Doğru bir yol değil, ancak bu şekilde gitmek te mümkün elbette. Sonuç olarak o lambalara verdiğin rakam nedir toplamda bilmiyorum ancak o paraya 250 watt hps sistemi yapsaydın, daha verimli olurdu.

Son düzenleme:
3 tanesi 8 Mayıs doğumlu
2 tanesi 12 Mayıs doğumlu toplamda 5 adet olan kızlarımı 10 adet LED lambanın altında büyütüyorum ebeveyn banyosunu kabin olarak kullanıyorum 1 adet vantilatör kullanıyorm kabinin üstte 40x40 çapında pencerisede var temiz hava giriş çıkışda sağlanıyor yakın zamanda karbon filtre düzeneği kurulacaktır ilk gübrelerimi 5 lt suya 10 cc sıvı solucan 10 cc sıvı yosun gübrelerini verdim bitkilerin durumu gözlemledigim kadarıyla iyi gidiyor kendi imkanlarımla İnternetden izlediğim videolarla Lst yaptım gölge yapan büyük yaprakları budadım dediğim gibi ilk defa yapıyorum bu işi ama umarım başaracağım yaptığım bir hata varsa lütfen yorumlarda belirtimisnz sizlerin sayesinde amatör kardeşiniz daha iyi şeyler yapar. Işıkla kalınEkli dosyayı görüntüle 1022
o lst eğitimi biraz garip olmuş o lst tekniği tek toppingli olarak yapılıyor sen sanırsam topping yapmamışsın senin yapman gereken lst spiral lst'ydi ama geçmiş artık böyle devam.Işık konusu bütçen yoksa torch led alıp devam devam ediceksin duy çoğaltıcı al duylara tek tek para verme en ucuz bu şekilde çözersin ışık sorununu.

o lst eğitimi biraz garip olmuş o lst tekniği tek toppingli olarak yapılıyor sen sanırsam topping yapmamışsın senin yapman gereken lst spiral lst'ydi ama geçmiş artık böyle devam.Işık konusu bütçen yoksa torch led alıp devam devam ediceksin duy çoğaltıcı al duylara tek tek para verme en ucuz bu şekilde çözersin ışık sorununu.

Onların farklı modelleri mevcut. Hepsi olmaz, bazıları çok farklı noktalara bakıyor ve ışığı dağıtıyor. Bu hataya düşen birçok müşterimiz oldu, tecrübemiz var bu konuda. Şu altta resmini attıklarım uygun olabilir bu noktada ama Torch led lambalar watt'ları yükseldikçe boyutları artıyor, bunlara sığarmı bilmiyorum, hiç ölçmedim veya denemedim. Bu noktada yine de lambanın watt'u düşük alınıp (25-30 watt) gibi, sığdırmak denenilebilir. Belki de sığabilecek modelleri de vardır. Araştırmak lazım.

5'li olanda 30 wattlık lambalar taksanız bu size 150 wattluk bir güç kaynağı verir. Tek bitki için bu fena olmaz. Hatta sığarsa 40-50 wattluklar bile takılarak tek bitki için mükemmel bir sistem ayarlanabilir ev işleri için

Daha çok sayıda bitki de yetiştirmek mümkün ancak güzel sonuçlar istiyorsanız bitki başına düşen wattları yükseltmelisiniz ve ışığı geniş bir açıdan vermelisiniz.

Ekli dosyalar

• 1_org (1).webp
    1_org (1).webp
    12.1 KB · Görüntüleme: 4
  • 1_org.webp
    1_org.webp
    3.4 KB · Görüntüleme: 4
Onların farklı modelleri mevcut. Hepsi olmaz, bazıları çok farklı noktalara bakıyor ve ışığı dağıtıyor. Bu hataya düşen birçok müşterimiz oldu, tecrübemiz var bu konuda. Şu altta resmini attıklarım uygun olabilir bu noktada ama Torch led lambalar watt'ları yükseldikçe boyutları artıyor, bunlara sığarmı bilmiyorum, hiç ölçmedim veya denemedim. Bu noktada yine de lambanın watt'u düşük alınıp (25-30 watt) gibi, sığdırmak denenilebilir. Belki de sığabilecek modelleri de vardır. Araştırmak lazım.

5'li olanda 30 wattlık lambalar taksanız bu size 150 wattluk bir güç kaynağı verir. Tek bitki için bu fena olmaz. Hatta sığarsa 40-50 wattluklar bile takılarak tek bitki için mükemmel bir sistem ayarlanabilir ev işleri için

Daha çok sayıda bitki de yetiştirmek mümkün ancak güzel sonuçlar istiyorsanız bitki başına düşen wattları yükseltmelisiniz ve ışığı geniş bir açıdan vermelisiniz.
Benim bahsettiklerimde bunlardan hocam boş yere duya para vermeye gerek yok ayrıca söylediğiniz şeye kesinlikle katılıyorum bence bitkiye minimum 100 watt verilmesi lazım.Ayrica maddi durumu elverişli olmadığı için torch ledle yapmayı düşünen arkadaşlar için torch led alırken ledün watt değerine dikkat edin bizim için önemli olan prizden kaç watt çektiği bazı satıcılar prizden çeken watt'ı söylemek yerine kaç wattlik ışık verdiğini söylüyor burada bir yanılsama olmasın.

Son konular

Geri